piątek, 4 stycznia 2013

Carpaccio z pomidorów i mozzarelli

Doskonałe śniadanie lub przekąska imprezowa. Pomidorek z mozzarellą i pesto. Przygotowanie zajmuje kilka minut, a wygląda to całkiem nieźle i bardzo dobrze smakuje. Jeśli pomidory pokroimy cienko, to możemy nazwać potrawę „carpaccio”, co daje dodatkowe +5 punktów do lansu ;)

Składniki:
pomidory – 2 szt.
kulka mozzarelli w zalewie (tym razem kupiłem mozzarellę z bazylią)
pesto – 3 łyżeczki


5 komentarzy:

  1. prosty,dobry klasyk zawsze w cenie;) a sprobuj kiedys gosci zaskoczyc nie cienko pokrojonymi pomidorami, tylko inna forma podania - kup mozarelle w formie malych kulek, pomidorki koktajlowe i swieza bazylie. nabij na wykalaczki - bazylie ale z brzegu, mozarelle, pomiroda i drugi koniec bazyli, tak, zeby bazylia pod mozarella i pomidorkiem utworzyla lodeczke. Nie wiem czy dobrze to wytlumaczylam i czy to widzisz:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robiłem takie mini szaszłyki na wykałaczkach, pomysł z listkiem bazylii jest całkiem ciekawy :)

      Usuń
  2. A pesto gdzie się podziało,bo nie mogę zczaić:)))Ale przekąska wyglada bardzo fajnie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Za pomidorkami leży sobie taka pulpa :) Zawsze pesto kładę obok pomidorów.

      Usuń
  3. a ja podaję na rukoli podlane oliwą z oliwek i odrobiną balsamico, mmmm, uwielbiam!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...