Doskonałe śniadanie lub przekąska
imprezowa. Pomidorek z mozzarellą i pesto. Przygotowanie zajmuje
kilka minut, a wygląda to całkiem nieźle i bardzo dobrze smakuje.
Jeśli pomidory pokroimy cienko, to możemy nazwać potrawę
„carpaccio”, co daje dodatkowe +5 punktów do lansu ;)
Składniki:
pomidory – 2 szt.
kulka mozzarelli w zalewie (tym razem kupiłem mozzarellę z bazylią)
pesto – 3 łyżeczki
prosty,dobry klasyk zawsze w cenie;) a sprobuj kiedys gosci zaskoczyc nie cienko pokrojonymi pomidorami, tylko inna forma podania - kup mozarelle w formie malych kulek, pomidorki koktajlowe i swieza bazylie. nabij na wykalaczki - bazylie ale z brzegu, mozarelle, pomiroda i drugi koniec bazyli, tak, zeby bazylia pod mozarella i pomidorkiem utworzyla lodeczke. Nie wiem czy dobrze to wytlumaczylam i czy to widzisz:D
OdpowiedzUsuńRobiłem takie mini szaszłyki na wykałaczkach, pomysł z listkiem bazylii jest całkiem ciekawy :)
UsuńA pesto gdzie się podziało,bo nie mogę zczaić:)))Ale przekąska wyglada bardzo fajnie!
OdpowiedzUsuńZa pomidorkami leży sobie taka pulpa :) Zawsze pesto kładę obok pomidorów.
Usuńa ja podaję na rukoli podlane oliwą z oliwek i odrobiną balsamico, mmmm, uwielbiam!!
OdpowiedzUsuń