filet z łososia – 200 gram
filet z mintaja – 200 gram
marchew – 2 szt.
cebula – 1 szt.
pietruszka – 1 szt.
pomarańcze – 2 szt.
makaron łazanki – ⅓
opakowania
serek topiony – 100 gram
pęczek szczypiorku
przyprawy: sól, pieprz, liść
laurowy, ziele angielskie, nasiona kolendry, sos sojowy
Do
garnka wkładamy rybę i warzywa pokrojone w kostkę, zalewamy zimną
wodą, dodajemy liść laurowy, łyżeczkę soli, kilka ziaren ziela
angielskiego i łyżeczkę rozgniecionych nasion kolendry. Gotujemy
na małym ogniu, aż ryba trochę się rozgotuje. Dodajemy serek
topiony, posiekany szczypiorek i sok wyciśnięty z pomarańczy.
Gotujemy jeszcze chwilę, aż serek się rozpuści, dodajemy ugotowany makaron i doprawiamy do
smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz