3
płaty śledziowe marynowane (przepis tutaj)
cebula
3
łyżki majonezu
gęsty
jogurt naturalny (200 ml)
dwa
jabłka
sok
z cytryny
sól,
pieprz
Z
jogurtu i majonezu przygotowujemy sos (można go doprawić odrobiną
soli i pieprzu). Śledzie kroimy w romby, układamy na półmisku,
dodajemy cebulkę i przykrywamy je sosem. Dookoła układamy jabłka,
starte na tarce buraczanej i skropione sokiem z cytryny.
często goszczą u mnie w domu - moi rodzice je uwielbiają :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana!
przepis na marynowanie sledzia "tutaj" pod tym "tuta" jest sledz ze sliwkami.
OdpowiedzUsuńCzy te jablka nie czernieja jak leza??????
Przepis napawde bardzo ciekawie sie prezentuje
Początek przepisu na śledzie ze śliwkami, to sposób marynowania śledzi. Nie przepisywałem po raz drugi, bo i tak każdy robi po swojemu :)
UsuńJabłka nie czernieją jeśli doda się do nich soku z cytryny.
Danie wyglada obiecujaco! :P
OdpowiedzUsuńA jezeli ktos chce zjesc bardzo smacznie w okolicach Warszawy to zapraszamy do siebie! :)