Ja tym razem do spaghetti zrobiłem sos
śmietanowy. No może prawie śmietanowy – zawsze zastępuję
śmietanę jogurtem naturalnym. Dodałem też starte jabłko i
odrobinę chrzanu. Dzięki temu uzyskałem dość ciekawy,
winno-ostry smak. Małe szkodniki nie wybrzydzały i zjadły swoje
porcje bez marudzenia.
1 opakowanie spaghetti
400 gram szynki wieprzowej
1 cebula
1 marchewka
½ opakowania jogurtu naturalnego
1 łyżka mąki
½ jabłka
1 łyżeczka startego chrzanu
przyprawy: sól, pieprz, oregano,
bazylia, cukier
Szynkę
pokroiłem w drobną kostkę, przyprawiłem i podsmażyłem na
patelni. Przełożyłem do rondelka, dodałem pokrojoną marchewkę i
gotowałem około pół godziny na małym ogniu. Dodałem podsmażoną
cebulę, starte jabłko, chrzan, jogurt wymieszany z mąką i
przyprawiłem do smaku. Ugotowałem makaron i obiad był gotowy.
Podkradam Ci przepis-bardzo fajne danie:)
OdpowiedzUsuńBędę zaszczycony :)
Usuń