pierś z indyka – 0,5 kg
ogonówka brandenburska – 100 gram
śliwki suszone
przyprawy: bazylia, przyprawa do
kurczaka
Pierś
z indyka umyłem, pokroiłem na cienkie kotlety i rozbiłem je
tłuczkiem do mięsa. Kotlety powinny być mniej więcej takiej
wielkości jak plasterki wędliny. Przyprawiłem je bazylią i odrobiną
przyprawy do kurczaka (nie za dużo – ogonówka jest dość słona).
Na każdym kotlecie położyłem plasterek ogonówki i dwie śliwki.
Zwinąłem ciasno roladki i na wszelki wypadek zafastrygowałem je
wykałaczkami. Gotowałem na parze około 10 minut na małym ogniu.
Podałem je z makaronem z pesto, selerem naciowym, papryką i
szczypiorkiem.
Brzmi i wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńWiśnia
Były pyszne... Ciekaw jestem jak by smakowały z wiśniami ;)
Usuńwygladaja pysznie a po za tym bardzo fajny blog i ladne zdjecia :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń