mrożone owoce morza – mieszanka
250 gram
mrożone krewetki tygrysie z
ogonkami – 200 gram
makaron – 200 gram
czosnek – 4 ząbki
cebula – 1 szt.
pęczek pietruszki
przyprawy – sól, pieprz, sok z
cytryny
oliwa z oliwek do smażenia
Mrożonki
wrzuciłem do gorącej, osolonej wody, doprowadziłem do wrzenia i
zdjąłem z ognia po 3 minutach. Odcedziłem, przelałem zimną wodą
i skropiłem odrobiną soku z cytryny.
Na
patelnię wrzuciłem posiekane 3 ząbki czosnku i cebulę,
podsmażyłem, dodałem ugotowany makaron, owoce morza, posiekaną
pietruszkę i wyciśnięty ząbek czosnku. Podgrzałem wszystko razem
i doprawiłem solą i pieprzem.
Bardzo pyszne danie.Właśnie dziś zrobiłam zgodnie z recepturą. SUPER !!!!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :)
UsuńPRZEPYSZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Jako amatorka szczypiorku dodałam jeszcze zielonego w duzej ilości :) Świetne jedzonko w 15 minut :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało:)
UsuńJak patrzę na te składniki, to wiem, że to musi być dobre!
OdpowiedzUsuńPyszne i proste w przygotowaniu.
Usuń